Narazie nie mamy wielu informacji ponieważ forum się rozwija JESLI WYSTˇPIˇ PROBLEMY Z ZALOGOWANIE ZAREJESTROWANEGO UŻYTKOWNIKA PROSZE SIĘ JESZCZE RAZ ZALOGOWAĆ (NIE ZAREJESTROWAĆ)
Składniki:
-3dzwonka ze szczupaka,
-2 łyżeczki oleju,
-3łyżki masła,
-sól,
-pieprz mielony czarny,
-pieprz mielony biały,
-5 łyżeczek m±ki,
-sok z cytryny,
-4 łyżki pokrojonego koperku,
-2 szklanki słodkiej smietanki 18%.
Przygotowanie :
Rybę umyć , osuszyć , posolić i posypać pieprzem. Oprószyć m±k±. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć rybę na rumiano z obu stron.
W ostatniej fazie smażenia zmniejszyć gaz , dołożyć masła , wsypać koperek. Smażyć 2 minuty , mieszaj±c. Dodać m±kę zamieszać.
Wlać smietankę. Ogrzewać , mieszaj±c aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku sokiem z cytryny , szczypt± cukru , białego pieprzu mielonego i sol±.
Trudnosć : łatwe.
Czas przygotowania : ok. 30 min.
Offline