muniek04 - 2012-07-17 16:07:32

Składniki:
-1 kg mrożonych filetów ze szczupaka (bez osici)
-pieprz ziołowy , sól
-sok z dwóch cytryn
--3 cebule
-4 z±bki czosnku
-m±ka
-oliwa
-1 łyżka masła.

Przygotowanie :

Filety rozmrażamy , płuczemy , kroimy każdy na trzy kawałki. Posypujemy sol± i pieprzem ziołowym , skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy szatkowan± cebulę , czosnek i odstawiamy
mięso na dwie godziny , przykrywszy foli± kuchenna albo czyst± sciereczk±. Następnie obtaczamy w m±ce. Smażymy rybę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu nie dłużej niż 10 min.
Na krótko przed końcem smażenia dodajemy łyżeczkę masła.

Trudnosć : srednia
Czs przygotowania : ok. 170 min.

www.klasa6ce.pun.pl www.perasudinoi.pun.pl www.super-gra-pokemon.pun.pl www.strefacsa.pun.pl www.twmodlin.pun.pl