Narazie nie mamy wielu informacji ponieważ forum się rozwija JESLI WYSTĄPIĄ PROBLEMY Z ZALOGOWANIE ZAREJESTROWANEGO UŻYTKOWNIKA PROSZE SIĘ JESZCZE RAZ ZALOGOWAĆ (NIE ZAREJESTROWAĆ)
Składniki:
-1 kg mrożonych filetów ze szczupaka (bez osici)
-pieprz ziołowy , sól
-sok z dwóch cytryn
--3 cebule
-4 ząbki czosnku
-mąka
-oliwa
-1 łyżka masła.
Przygotowanie :
Filety rozmrażamy , płuczemy , kroimy każdy na trzy kawałki. Posypujemy solą i pieprzem ziołowym , skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy szatkowaną cebulę , czosnek i odstawiamy
mięso na dwie godziny , przykrywszy folią kuchenna albo czystą sciereczką. Następnie obtaczamy w mące. Smażymy rybę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu nie dłużej niż 10 min.
Na krótko przed końcem smażenia dodajemy łyżeczkę masła.
Trudnosć : srednia
Czs przygotowania : ok. 170 min.